Łosoś na warzywach
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Składniki

4 dzwonki łososia

mała cukinia

1 czerwona papryka

5-6 ząbków czarnego czosnku

sok z połowy cytryny

sos sojowy

3 łyżki masła

łyżeczka skórki cytrynowej

łyżeczka cukru

sól, pieprz

1. Łososia umyć, osuszyć, skropić sosem sojowym oraz sokiem z cytryny. Doprawić solą pieprzem i odstawić.

2. Cukinię i paprykę pokroić w kawałki. Na patelni roztopić 2 łyżki masła z 1 łyżeczką cukru. Warzywa wrzucić na patelnię i podsmażyć ok. 3 minut. Podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić ok. 5 minut.

3. Do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego włożyć uduszone warzywa, na nich umieścić łososia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. Piecz ok. 30 min.

Można podać z chipsami z batata.

Możliwość komentowania została wyłączona.