Krewetki z czarnym czosnkiem
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Składniki

300 g krewetek

2 suszone mini papryczki lub łyżeczka posiekanej papryczki chilli

4 ząbki czosnku

6 ząbków czarnego czosnku

4 łyżki posiekanej natki pietruszki

3 łyżki soku z cytryny

6 łyżek oliwy

1/4 łyżeczki ostrej papryki

1/2 łyżeczki słodkiej papryki

sól, pieprz

1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

2. Włóż naczynie żaroodporne na około 10 minut

3. W tym czasie na patelni rozgrzej oliwę z posiekanym czosnkiem i papryczkami

4. Po minucie wrzuć krewetki, zwiększ promień, dodaj sól, pieprz oraz słodką i ostrą paprykę. Smaż przez około 2 minuty z każdej strony

5. Dołóż natkę pietruszki, skrop sok z cytryny i smaż przez kolejne 2 minuty

6. Nagrzane naczynie wyjmij z piekarnika i przełóż do niego zawartość patelni. Dodaj czarny czosnek i serwuj z tostami, dopóki krewetki są skwierczące

Możliwość komentowania została wyłączona.